Gevinstskatt

Filed under: Spilleautomater — admin @

Hver dag vinner norske spillere store pengesummer på nettcasinoer, men det er ikke alltid at vinneren er klar over at man må betale skatt av gevinstene.

Dette er et svært omdiskutert tema, men loven sier at du må betale skatt av gevinsten hvis den er på over 10 000 kroner. Med andre ord betyr det at du kan vinne 9.999 kroner per spill i nettpoker uten å betale en krone i skatt. Derimot, hvis du er så heldig å vinne hos Norsk Tipping eller Rikstoto er gevinstene helt skattefrie nettopp fordi de faller inn under Lotteriloven, dette gjelder også for liknende spill i en annen EØS eller EU stat.

Det har vært, og er kanskje også fortsatt mye forvirring når det kommer til hvilke regler som gjelder ved betaling av skatt. Det som er viktig å huske på er at hver gang du spiller og vinner på nettpoker skal du rapportere inn gevinstene til Skattemyndighetene. Det er også veldig viktig å sjekke at nettstedet du spiller på er et seriøst nettsted som gir deg tilgang på all den dokumentasjonen du måtte trenge hvis du vinner en gevinst, slik at du kan rapportere dette til Skattemyndighetene.